26.8.2008 Espoo-päivää juhlitaan 27.8.

Espoo-päivää juhlitaan kymmenin eri tapahtumin eri puolilla Espoota. Tule hakemaan Lordin uusi single nimikirjoituksilla Sellosta klo 15!

26.8.2008 Espoo-päivää juhlitaan 27.8.

Kouluissa ja laitoksissa katsotaan nostalgisia Espoo-filmejä ja nautitaan juhlalounas.
Kello 10 avataan Kannusilta historiallisessa Espoonjokilaaksossa juhlallisin menoin. Päivän aikana järjestetään eri puolilla kaupunkia ohjattuja kaupunkipolkukävelyjä ja muun muassa Espoon Automuseoon, Näyttelykeskus WeeGeen museoihin,  Glimsin talomuseoon ja Geo-näyttelyyn on vapaa pääsy.
Kaupunki muistaa Espoo-päivänä syntyneitä onnittelukorteilla ja kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen tervehtii ensimmäisenä syntynyttä Espoo-päivän vauvaa.
Juhlavuoden pääjuhlassa kantaesitetään 550 -juhlavuoden tilausteos,  säveltäjä Olli Kortekankaan ja kirjailija Claes Anderssonin Silta -kantaatti kolmelle kamarikuorolle Candominolle, Dominantelle ja Tapiolan kamarikuorolle.

Lordi julkaisee 550 - juhlavuoden kunniaksi Espoo-päivänä Sellossa kello 15 "Bite it like a bulldog" - singlestä erikoispainoksen jonka kannessa komeilee Lordin espoolainen basisti Ox. Juhlavuoden kunniaksi 550 ensimmäistä saavat singlen ja Awa, Ox ja Kita jakavat nimikirjoituksia. Kauppakeskuksissa esiintyvät myös mm. taikuri Simo Aalto ja taikuri Sami Paavola. Kaikissa kauppakeskuksissa jaetaan 550 juhlavuoden ilmapalloa.

Juhlaviikon ohjelmatarjonnasta vastaavat 550-organisaation lisäksi asukasyhdistykset, järjestöt, seurakunnat sekä kaupungin virastot ja laitokset.

Täydellinen juhlaviikon ohjelma osoitteessa tapahtumakalenterista. Ohjelmaa voi noutaa myös Yhteispalvelupisteistä sekä kirjastoista ja kauppakeskuksista.