14.1.2008 Espoon työväenopiston juhlavuoden luentosarjat

"Espoon käden taitajat, luovuus kautta vuosisatojen", "Monikulttuurinen pääkaupunkiseutu" ja "Monikulttuurista ja värikästä elämää Espoon kartanoissa ja huviloilla" -luentosarjat alkavat

14.1.2008 Espoon työväenopiston juhlavuoden luentosarjat

ESPOON KÄDENTAITAJAT, LUOVUUS KAUTTA VUOSISATOJEN -LUENTOSARJA

Lukuvuoden aikana, kerran kuukaudessa, asiantuntijat kertovat Espoon vanhaa kulttuuria muokanneista käden taitajista.

to 17.1. Espoon kirkko ja seinämaalaukset, FT, dosentti Markus Hiekkanen
to 14.2. Espoon ryijy ja perinneryijyt, TaM Annukka Mikkola
to 13.3. Käsin tehdyt tapetit, vanhat mallit, asiantuntija Tom Michelsson
to 17.4. Espoon kansallispuku ja sen tausta, FM, museotoimen johtaja Mariliina Perkko
to 15.5. Koristemaalaus ja huonekalutyypit, maalarimestari Anita Wilén

torstaisin klo 18-20.30, Ruusutorpan koulu, Leppävaarankatu 24

MONIKULTTUURINEN PÄÄKAUPUNKISEUTU - MAATAMME MUUTTANEET MAAHANMUUTTAJAT -LUENTOSARJA


Työväenopiston 550-juhlavuoteen liittyvässä ohjelmassa tutustutaan myös kaupungin värikkääseen ja monikulttuuriseen historiaan. Maahanmuuttajat, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus eivät suinkaan ole mitään uusia ilmiöitä, vaan ne ovat aina olleet osa pääkaupunkiseutua. Maahanmuuttajilla on ollut erittäin tärkeä merkitys kulttuurimme, liike-elämämme ja kaupunkikuvamme kehityksessä Nyt espoolaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua vuosisatojen saatossa tänne asettautuneiden ja talouselämäämme, yhteiskuntaamme ja kulttuuriimme vaikuttaneiden ulkomaalaisten elämään, työhön ja perheisiin.

Sarjassa vieraillaan tunnetuissa yrityksissä sekä historiallisissa rakennuksissa, ja kuullaan paikan päällä luentoja aiheesta. Fazer, Paulig, Sinebrychoff, Stockmann, Kiseleff, Engel – kaikille tutut nimet ovat oleellinen osa yhteistä kulttuuriperintöämme! Sarja alkaa ”Maatamme muuttaneet maahanmuuttajat” – luennolla ja opastetulla kohdevierailulla Sinebrychoffien huvilalla 15.1.2008 klo 18-21, Karhusaaren taidekeskus, Karhusaarenpiha 5 A.

MONIKULTTUURISTA JA VÄRIKÄSTÄ ELÄMÄÄ ESPOON KARTANOISSA JA HUVILOILLA -SARJAN LUENTO "Kuninkaantie Espoossa"

Työväenopiston 550-juhlavuoteen liittyvän ”Monikulttuurista ja värikästä elämää Espoon kartanoissa ja huviloilla” –luentosarjan painopiste on 1800 -luvun Espoossa ja espoolaisissa. Tapahtumien näyttämöinä ovat aikansa mahtikartanot ja herrasväen huvilat, ja kerronnan keskipisteessä ovat kiehtovat ihmiskohtalot. Espoon historiasta löytyy rohkeita ja ennakkoluulottomia edelläkävijöitä, koskettavia naiskohtaloita, epäsäätyisiä ja sadunhohtoisia rakkaustarinoita, aristokratian kimallusta ja salakuljettajien kolttosia – ja useita kummituksiakin.  Tarinoissa vilahtelee aikansa superjulkkiksia Mannerheimista ja Venäjän keisarillisen perheen jäsenistä lähtien.   
Sarja alkaa Kuninkaantie Espoossa –luennolla Lagstadin kotiseututalolla 29.1.2008 klo 18-20.30, Vanha Lagstadintie 4.